Главная Упрощенный режим Описание Шлюз Z39.50
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Електронний каталог книг - результаты поиска

Вид поиска

Лічільник відвідувань
Область поиска
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>U=641.56(=161.2)(083.12)<.>)
Общее количество найденных документов : 8
Показаны документы с 1 по 8
1.
В 12060
   36.9
   А 14


    Абельмас, Ніна Василівна.
    Українська кухня [Текст] : кращі рецепти найсмачніших страв / Ніна Василівна Абельмас ; уклад. В. В. Рафєєнко. - Донецьк : БАО, 2014. - 160 с. : іл. - ISBN 978-966-481-682-0 (в опр.) : 153 грн.
УДК
ББК 36.997(4УКР)
Рубрики: Кухня
   Кулінарія

   Кухня українська


Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Гмирьова

Доп.точки доступа:
Рафєєнко, В. В. \уклад.\
Экземпляры всего: 2
ДЕТ (1), ЗРФ (1)
Свободны: ДЕТ (1), ЗРФ (1)
Найти похожие

2.
Б 97567
   36.9
   А 14


    Абельмас, Ніна Василівна.
    Українська кухня [Текст] : корисні поради, зрозумілі рецепти, доступні продукти / Ніна Василівна Абельмас ; уклад. О. В. Зав'язкін. - Київ : КРИСТАЛ БУК, 2015. - 48 с. : іл. - (Смачно, швидко, недорого). - ISBN 978-617-7268-22-1 : 34 грн.
УДК
ББК 36.997(4УКР)
Рубрики: Кулінарія
   Страви

   Перші страви

   Риба

   Птиця

   Борошняні вироби


Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Гмирьова

Доп.точки доступа:
Зав'язкін, О. В. \уклад.\
Экземпляры всего: 2
ДЕТ (1), ЗРФ (1)
Свободны: ДЕТ (1), ЗРФ (1)
Найти похожие

3.
Б 102528
   641
   Р 78


    Ростовський , Володимир Сергійович.
    Сучасна українська кухня [Текст] : навч. посіб. / Володимир Сергійович Ростовський . - Київ : Кондор, 2018. - 134 с. - ISBN 978-966-2781-78-6 : 100 грн.
УДК
Рубрики: Кухня українська
   Страви

Аннотация: Мистецтво приготування їжі грає дуже важливу роль в житті українського суспільства. Українська кухня сформувалася, як національна, в середині XIX ст. і за цей період набула характерних рис, випробувала зльоти і падіння, але до початку XXI ст. зберегла свої національні риси. Автор книги по крихтах збирав кращі рецепти, технології виробництва багатьох кулінарних і кондитерських шедеврів, представлених за останніх 20 років незалежності України на різних кулінарних конкурсах, виставках, оглядах кращими кулінарами країни, проводив власні розробки, опублікував багато робіт за технологією.

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека
Экземпляры всего: 1
ДЕТ (1)
Свободны: ДЕТ (1)
Найти похожие

4.
   6П8.9
   У 45


   
    Українська кухня [Текст]. - 3-е доп. вид. - Київ : Техніка, 1970. - 306 с. - (В пер.) : 2 крб. 91 к.
УДК
РУБ 6П8.9
Рубрики: Техніка
   Кулінарія

   Кухня

   Страви

   Рецепти

   Україна

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ДЕТ
Свободных экз. нет
Найти похожие

5.
А 10271
   641.5
   У 45


   
    Українська кухня [Текст] / уклад. Ірина Миколаївна Тумко. - Харків : Віват, 2017. - 47 с. : іл. - (Готуємо смачно). - ISBN 978-966-942-264-4 : 23 грн 70 к.
УДК
Рубрики: Страви
   Кухня українська

   Кухня

Аннотация: Що приготувати на сніданок або вечерю, у будній день або до святкового столу? Чим потішити сім`ю і пригостити друзів? Ці запитання виникають у нас щодня. Книжки серії ''Готуємо смачно'' допоможуть вам урізноманітнити раціон, створити з доступних інгредієнтів безліч нових, пікантних, незвичайних і смачних страв. Салати, закуски, гарніри та основні страви із сезонних овочів, апетитне м`ясо і морепродукти, домашня випічка та десерти, консервація — у серії понад 500 рецептів і яскравих фотографій. Пориньте у світ кулінарної магії! Готуйте смачно!

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека

Доп.точки доступа:
Тумко, Ірина Миколаївна \уклад.\
Экземпляры всего: 1
ОК/ДЕТ (1)
Свободны: ОК/ДЕТ (1)
Найти похожие

6.
В 14200
   641
   З-43


   
    Звичаї нашого роду. Страви української кухні [Текст] / авт.-упоряд. С. Андрющенко ; худож.-оформ. С. Железняк. - Київ : Генеза, 2019. - 191 с. : іл. - Бібліогр.: с. 191. - ISBN 978-966-11-0967-3 (в опр.) : 300 грн.
УДК
Рубрики: Кухня українська
   Кухня

   Кулінарія

   Страви

   Україна
Аннотация: Із цієї книжки ви довідаєтеся про найбільші свята — як церковні, так і світські — та обрядові дійства, характерні для них; про страви, якими наші пращури частували гостей і про які нині пам’ятають лише старожили; а також ми розповімо про прикмети, які наші прабатьки, багаторічно спостерігаючи за природою, передавали з уст в уста від покоління до покоління. Тож запрошуємо вас поринути в чарівний, почасти магічний і дуже смачний світ, зітканий із українських звичаїв і традицій, які ми замірилися хоч і не відновити, то бодай витягнути на світ Божий зі старезних глибочезних скринь і ветхих мудрих книг та інших старожитностей, на які подекуди ще можна натрапити в глибинці. Українська кухня дійсно самобутня, адже увібрала всі дари щедрої землі й упродовж віків зродила багатющий колорит національних страв. Однією книжкою не охопити величезного багатоманіття нині таких звичних для нас українських страв, рецепти яких сягають сивої давнини. Утім згадаймо бодай дещицю з них, що, попри давню свою історію, і досі нам смакують. Справжньою перевагою рецептів, наведених у цій книжці, є те, що вони не потребують чужоземних див — досить звичайних, усім відомих і доступних продуктів. Будь-яка господиня, скориставшись таким рецептом і доклавши трішки зусиль і часу, зможе приємно здивувати й порадувати свою сім’ю чимось смачненьким.

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека

Доп.точки доступа:
Андрющенко, С. \авт.-упоряд.\; Железняк, С. \худож.-оформ.\
Экземпляры всего: 1
ОК (1)
Свободны: ОК (1)
Найти похожие

7.
В 14303
   641.56
   І-25


    Івченко, Зоряна.
    Готуємо по-українськи [Текст] : приготування страв та фото авт. / Зоряна Івченко. - Львів : Урбіно, 2021. - 159 с. : іл. - ISBN 978-966-2647-75-4 (в опр.) : 187 грн 50 к.
УДК
Рубрики: Страви
   Кулінарія

   Кухня

   Рецепти

   Україна
Аннотация: Не варениками єдиними живуть українські кулінари! Готувати по-українськи не означає нині варити лише борщ та кашу. Сучасна українська кухня — це майстерне поєднання традицій із сучасними можливостями, відродження давніх рецептів та створення власних на базі тих продуктів, які дарує нам щедра українська земля. Книга відомої фуд-блогерки Зоряни Івченко, авторки понад двох десятків кулінарних книжок, призначається як для вправних куховарів, так і для початківців: кожен знайде тут рецепти до душі. Любите проводити на кухні багато часу й дивувати рідних та друзів утіленням вишуканих рецептів? Обожнюєте смачненьке, але не любите годинами стриміти біля плити? У цій книзі знайдуться рецепти для кожного — геть усе, від закусок аж до десертів. Рецепти, кожен з яких авторка готувала власноруч, перевіряючи складники та пропорції, супроводжуються її ж фото в улюбленому рустикальному стилі. Отож гортайте, обирайте страви й готуйте разом із Зоряною Івченко — смачно й по-українському щедро!

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ОК/ДЕТ
Свободных экз. нет
Найти похожие

8.
В 14318
   641.56
   П 38


    Плесконос, Андрій Аркадійович.
    Національна кулінарна спадщина України [Текст] / Андрій Аркадійович Плесконос, Наталія Леонідівна Писаренко, Лідія Федорівна Артюх. - Київ : Балтія-Друк, 2021. - 150 с. : іл. - ISBN 978-617-516-050-3 (в опр.) : 650 грн.
УДК
Рубрики: Кулінарія
   Національна кухня

   Кухня українська

   Страви

   Рецепти

   Україна
Аннотация: Побутові традиції нашого народу - це невід'ємна частина української історії. Кілька років тому Центр культурних досліджень Міністерства культури України розробив детальну методику визначення елементів нематеріальної культурної спадщини. До її складу увійшли і кулінарні традиції українського народу. Це видання є результатом багаторічної копіткої роботи авторів - дослідників українських культурних традицій, які займалися науковими пошуками їх витоків в безперервному процесі формування культурного коду нації і виявленням його унікальних рис в аспекті загальноєвропейської культури.Автори звернулися за консультаціями до відомого етнографа, фахівця Інституту народознавства Національної академії наук України Лідії Артюх. Які витвори кулінарного мистецтва України можна беззаперечно подавати в Світовий список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО? Не буде перебільшенням сказати, що всіх, хто відвідує нашу країну, приємно дивує місцева національна їжа. Однак відповісти на питання, що таке і звідки взялася українська кухня, туристам буде нелегко навіть в епоху інтернету. Ви, швидше за все, знайдете багато різних книг з рецептами місцевої кухні, які, однак, не розповідають про історію страв і не пояснюють виникнення традицій, пов'язаних з ними. Так що зорієнтуватися в місцевій кухні може виявитися не просто, особливо зараз, коли в Україні відбувається розквіт кулінарного бізнесу, і різноманітність ресторанів і кафе може змагатися з багатьма кулінарними столицями. Ця книга покликана допомогти визначитися в різноманітті української кухні - не просто дати інформацію про найбільш популярні місцеві страви, які ви найчастіше знайдете в ресторанах, але також розповісти історію виникнення цих страв і їх значення в житті українського народу. І тут є про що говорити, адже багато страв пов'язані з тисячолітньою історією країни і з народами, що живуть в Україні. Ми сподіваємося, що книга також стане в нагоді українцям, які цікавляться історією та традиціями рідного краю і люблячих подорожувати, оскільки зібрані відомості про історію регіонів і про страви, що там виникли, невідомі широкому загалу. Адже повсякденна їжа, така як борщ і вареники, поряд з іншими культурними символами, є носіями національної гена, який може багато чого розповісти про минуле українців і України.

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека

Доп.точки доступа:
Писаренко, Наталія Леонідівна; Артюх, Лідія Федорівна ОК/ДЕТ
Свободных экз. нет
Найти похожие

 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)