Главная Упрощенный режим Описание Шлюз Z39.50
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Електронний каталог книг - результаты поиска

Вид поиска

Лічільник відвідувань
Область поиска
в найденном
 Найдено в других БД:БД бібліографічних описів статей з періодичних видань (4)
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>S=Харчові продукти<.>)
Общее количество найденных документов : 212
Показаны документы с 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
1.
Б 104661
   641
   С 30


    Семенда, Светлана Анатольевна.
    365 рецептов вкусных блюд на каждый день [Текст] / Светлана Анатольевна Семенда. - Харьков : Виват, 2018. - 222 с. - ISBN 978-617-7151-24-0 (в пер.) : 35 грн 18 к.
УДК
Рубрики: Харчові продукти
   Кухня

   Кулінарія

   Страви

Аннотация: Аппетитный завтрак, сытный обед, полезный и вкусный ужин — что может быть лучшим проявлением заботы о родных людях? А если на приготовление полноценного и разнообразного питания не понадобится тратить многие часы, то разве это не подарок для каждой хозяйки? Все это может стать реальностью благодаря данной книге. В ней есть десятки рецептов салатов и закусок, мясных, рыбных и овощных блюд, десертов и выпечки, которые наверняка понравятся вам, вашей семье и гостям. Приятного аппетита!

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека
Экземпляры всего: 1
ОК/ДЕТ (1)
Свободны: ОК/ДЕТ (1)
Найти похожие

2.
Б 95352
   36
   Н 19


    Назаренко, Людмила Олександрівна.
    Ідентифікація та фальсифікація продовольчих товарів : слайд-курс [Текст] : навч. посіб. / Людмила Олександрівна Назаренко ; Вищ. навч. закл. УКООПСПІЛКИ "Полтав. ун-т економіки і торгівлі". - К. : Центр учб. літ., 2014. - 239 с. - Бібліогр.: с.236-239. - ISBN 978-617-673-290-7 : 80 грн.
УДК
ББК 36-9я73
Рубрики: Продовольчі товари
   Продовольча безпека

   Харчові продукти

   Товарознавча експертиза

   Навчальні видання для вищої школи


Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Гмирьова

Доп.точки доступа:
Вищ. навч. закл. УКООПСПІЛКИ "Полтав. ун-т економіки і торгівлі"
Экземпляры всего: 1
ДЕП (1)
Свободны: ДЕП (1)
Найти похожие

3.
Б 104073
   392
   Р 76


    Россі, Паоло.
    Істи. Потреба, бажання, одержимість [Текст] / Паоло Россі ; пер. з італ. Любов Котляр. - Львів : Вид-во Анетти Антоненко, 2018. - 152 с. - Бібліогр. в підрядк. прим. - Парал. тит. арк. італ. - ISBN 978-617-7192-92-2 (в опр.) : 78 грн 75 к.
УДК
Рубрики: Харчування
   Харчові продукти

   Дієти

   Раціональне харчування

   Канібалізм

   Голодна дієта

Аннотация: Як виникають і закріплюються у громадській думці певні ідеї та вірування? І яку ціну заплатило людство, перш ніж у тій чи тій людській цивілізації з’явилася усталена система культурних кодів, які вже вийшли за межі національного розвитку й керують людською поведінкою? Одвічна потреба «їсти» зіграла фундаментальну роль в історії людства, його культах, ритуалах, таємних і явних, традиціях, відмерлих і сучасних, соціальних устроях, загартованих війнами, катаклізмами, еволюціями й революціями, голодом, канібалізмом, епідеміями та хворобами, з якими людство бореться досі. Культура як система правил і табу, до формування яких долучилися найсвітліші уми, водночас збагачуючи людське буття, тож Паоло Россі, італійський філософ культури, автор цієї мандрівки століттями «Їсти» готує свою вишукану й захопливу історію, майстерно компонуючи науку і мистецтво. Він стверджує: епоха, коли питаннями їжі та харчування займалися лише антропологи та психологи з університетськими дипломами, добігла кінця. У постінформаційну еру тілесне й духовне, культура фізичного й інтелектуального споживання – дуальні процеси в нерозривному поєднанні й взаємопроникненні – є невід’ємною частиною нашого життя. Навіть неможливість встановити, де «правильно», а де ні, лише засвідчує, що в лабораторії не існує невдалих експериментів, і ці експерименти тривають, а кожен із нас – їх учасник. Якщо ви не чули досі про смак №5 – «умамі», то це не означає, що ви його ще не пізнали. Те, що ми з вами називаємо смаком, є формою чуттів, яка управляється окремою системою чуттів і яка лежить в основі смакових відчуттів, як-от: солодке, солоне, кисле та гірке (та інших, у яких немає назв). Але, як стверджує автор книжки, існує ще ціла низка відчуттів, притаманних ротові та носові, які не можна віднести ні до смаків, ані до запахів. Чи є правдою те, що колись їжа була «натуральною», що те, чим харчувалися наші діди та прадіди, було «справжнім» і «смачнішим»? Автор шукає і знаходить відповіді на безліч питань і розвінчує небезпечні міфи масової культури, адже він десятиліттями досліджував історію ідей та культур, тож його надзвичайно цікаві й неординарні міркування на (для когось) буденну тему споживання їжі – голод та ожиріння, піст і святість, їжа як манія, глобалізація й апокаліпсис, «натуральна» та «ненатуральна» їжа, анорексія, фобії, мода – дадуть змогу подивитися на історію цивілізації під іншим кутом, стануть одкровенням і справжнім відкриттям для великого кола читачів.

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека

Доп.точки доступа:
Котляр, Любов \пер.\
Экземпляры всего: 1
ОК/ДГН (1)
Свободны: ОК/ДГН (1)
Найти похожие

4.
   6П8
   Ш 24


    Шапран, Валентин Захарович.
    Автоматические питательные заверточных машин [Текст] : основы теории, расчета и конструирования / Валентин Захарович Шапран. - Киев : Техніка, 1969. - 236 с. - Библиогр.: с. 232-235. - (В пер.) : 1 р. 02 к.
РУБ 6П8
Рубрики: Техніка
   Теорія

   Розрахунки

   Конструювання

   Обладнання

   Харчові продукти

   Машини для загортання


Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ДЕТ
Свободных экз. нет
Найти похожие

5.
   6П8-060.3
   Д 45


    Дикий, Борис Федорович.
    Автоматический контроль состава и свойств пищевых продуктов [Текст] / Борис Федорович Дикий . - Москва : Пищевая промышленность, 1968. - 275 с. - Библиогр.: с. 269-273. - (В пер.) : 1 р. 04 к.
РУБ 6П8-060.3
Рубрики: Техніка
   Харчові продукти

   Властивості

   Склад

   Автоматичний контроль


Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ДЕТ
Свободных экз. нет
Найти похожие

6.
Б 102494
   543
   С 48


    Слободнюк, Руслан Євгенійович.
    Аналітична хімія та аналіз харчової продукції [Текст] : навч. посіб. / Руслан Євгенійович Слободнюк, Андрій Богданович Горальчук ; Харків. держ. ун-т харч. та торгівлі. - Київ : Кондор, 2018. - 334 с. : іл. - Бібліогр.: с. 334. - ISBN 978-617-7582-32-7 (в опр.) : 280 грн.
УДК
Рубрики: Харчові продукти
   Хімічний аналіз

   Навчальні видання для вищої школи

Аннотация: У навчальному посібнику розглянуто теоретичні основи аналітичної хімії, якісного хімічного аналізу й найважливіші методи кількісного та фізико-хімічного аналізу. Видання спрямоване на оволодіння основами аналітичної хімії студентами харчових спеціальностей, з цією метою в посібнику розглянуто методи хімічного та фізико-хімічного аналізу продуктів харчування. Посібник містить приклади розв’язування задач, контрольні вправи, задачі та тести. Навчальне видання призначене для студентів вищих навчальних закладів та коледжів, що готують фахівців спеціальності «Харчові технології». Може бути корисне для студентів спеціальності «Біотехнологія та біоінженерія», «Технологія виробництва і переробки продуктів тваринництва», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека

Доп.точки доступа:
Горальчук, Андрій Богданович; Харків. держ. ун-т харч. та торгівлі
Экземпляры всего: 1
ДЕТ (1)
Свободны: ДЕТ (1)
Найти похожие

7.
Б 77473
   36.86
   С 40


    Сирохман, Іван Васильович.
    Асортимент і якість кондитерських виробів [Текст] : навч.посіб.для студ.вищ.навч.закл. / В.Т.Лебединець. - К. : Центр учб.л-ри, 2009. - 634 с. : іл. - Бібліогр.: с.633-634. - ISBN 978-966-364-899-6 : (в опр.): 127 грн 50 к.
УДК
ББК 36.86я73
Рубрики: кондитерське виробництво
   харчові продукти


Держатели документа:
Миколаївська Обласна Універсальна Наукова бібліотека ім. О. Гмирьова ВПНД
Свободных экз. нет
Найти похожие

8.
Б 82406
   36
   В 54


    Витол, Ирина Сергеевна.
    Безопасность продовольственного сырья и продуктов питания [Текст] : учеб. для вузов / А.В. Коваленок, А. П. Нечаев. - М. : ДеЛи принт, 2010. - 350 с. - Библиогр.: с. 341 -346. - ISBN 978-5-94343-203-3 (в пер.) : 604 грн 95 к.
ББК 36-9я73 + 51.23я73 + 51.23я73
Рубрики: продовольча безпека
   харчові продукти

   раціональне харчування


Держатели документа:
Миколаївська Обласна Універсальна Наукова бібліотека ім. О. Гмирьова ВПНД
Свободных экз. нет
Найти похожие

9.
   6П8
   Б 63


   
    Биологически активные вещества пищевых продуктов [Текст] : справочник / В. В. Петрушевский [и др.]. - Киев : Техніка, 1985. - 128 с. - Библиогр.: с. 118-121. - (В пер.) : 1 р.
РУБ 6П8 (03) + 613.2
Рубрики: Техніка
   Довідкові видання

   Харчові продукти

   Хімічний склад

   Біологічні активні речовини


Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека

Доп.точки доступа:
Петрушевский , В. В. ДЕТ
Свободных экз. нет
Найти похожие

10.
   6П8.4
   Ш 26


    Шаробайко, Владимир Игнатьевич.
    Биохимия холодильного консервирования пищевых продуктов [Текст] : учеб. пособие / Владимир Игнатьевич Шаробайко. - Ленинград : Изд-во Ленингр. ун-та, 1986. - 224 с. - Библиогр.: с. 222. - 45 к.
РУБ 6П8.4
Рубрики: Техніка
   Харчові продукти

   Консервування

   Біохімія


Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ДЕТ
Свободных экз. нет
Найти похожие

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)