Б 81408
   65.42
   М 84


    Мостова, Л. М.
    Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства [Текст] : навч. посіб. / О.В. Новікова. - Київ : Ліра-К, 2010. - 386 : іл. с. - Бібліогр.: с. 366-367. - ISBN 978-966-2174-07-6 : (в опр.) : 99 грн 20 к.
ББК 65.422.4я73
Рубрики: економіка
   ресторани

   побутове обслуговування


Держатели документа:
Миколаївська Обласна Універсальна Наукова бібліотека ім. О. Гмирьова

Доп.точки доступа:
Новікова, О.В. ВПНД
Свободных экз. нет

Б 81408.
   65.42
   М 84


    Мостова, Л. М.
    Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства [Текст] : навч. посіб. для вищ. навч. закл. / Л. М. Мостова , О. В. Новікова. - 2-ге вид. - Київ : Ліра-К, 2014. - 386 с. : іл. - Бібліогр.: с. 366-367. - ISBN 978-966-2609-12-7 : 90 грн.
ББК 65.422.4я73
Рубрики: Ресторани
   Установи громадського харчування

   ресторанно- готельний бізнес

   Навчальні видання для вищої школи


Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Гмирьова

Доп.точки доступа:
Новікова, О. В.
Экземпляры всего: 1
ДЕП (1)
Свободны: ДЕП (1)

Б 95249
   36.8
   Н 73


    Новікова, О. В.
    Технологія виробництва хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів [Текст] : навч. посіб. / О. В. Новікова. - Вид. 2-ге, переробл. та допов. - Київ : Ліра-К, 2014. - 538 с. : іл. - Бібліогр.: с. 538. - ISBN 978-966-2609-35-6 : 120 грн.
ББК 36.865-64я73
Рубрики: Хліб- технологія
   Хлібні вироби

   Хлібопекарське виробництво

   Борошняні кондитерські вироби

   Навчальні видання для вищої школи


Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Гмирьова
Экземпляры всего: 1
ДЕП (1)
Свободны: ДЕП (1)

Б 82120.
   65.42
   Ч-46


    Черевко, О. І.
    Обладнання підприємств сфери торгівлі [Текст] : навч. посіб. для вищ. навч. закл. / О. І. Черевко, О. В. Новікова, В. О. Потапов. - Вид. 2-ге. - Київ : Ліра-К, 2014. - 647 с. : іл. - Бібліогр.: с.642. - ISBN 978-966-2174-10-6 : (в опр.) : 170 грн., 223 грн.
ББК 65.421-5я73+34.771я73 + 34.771я73
Рубрики: Торговельні підприємства
   Харчове обладнання

   Навчальні видання для вищої школи


Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека

Доп.точки доступа:
Новікова, О. В.; Потапов, В. О.
Экземпляры всего: 2
ДЕП (2), ДЕТ
Свободны: ДЕП (2)

Б 81408.
   65.42
   М 84


    Мостова, Л. М.
    Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства [Текст] : навч. посіб. для вищ. навч. закл. / Л. М. Мостова, О. В. Новікова. - 2-ге вид. - Київ : Ліра-К, 2016. - 386 с. : іл. - Бібліогр.: с.366-367. - ISBN 978-966-2609-12-7 : 136 грн.
ББК 65.422.4я73
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
   Ресторани

   Установи громадського харчування

   Навчальні видання для вищої школи

Аннотация: У навчальному посібнику викладена комплексна характеристика орга­нізації обслуговування в закладах ресторанного господарства різних типів. Наводяться вимоги до виробничих та торгових приміщень. Дається харак­теристика посуду, устаткуванню та білизні. В посібнику наводяться основні види меню, правила подачі холодних і гарячих закусок, страв і напоїв, зок­рема лікеро-горілчаних виробів і вин, правила їх підбору і подачі. Наведе­ний детальний опис процесів обслуговування, які використовуються в за­кладах ресторанного господарства при влаштуванні банкетів, прийомів, а також спеціальні форми обслуговування. Значна увага приділена особливо­стям обслуговування в готельно-туристичних комплексах та за місцем ро­боти і навчання.

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека

Доп.точки доступа:
Новікова, О. В.
Экземпляры всего: 1
ДЕТ (1), ЗРФ
Свободны: ДЕТ (1)

Б 95249.
   36.86
   Н 73


    Новікова, О. В.
    Технологія виробництва хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів [Текст] : навч. посіб. / О. В. Новікова. - Вид. 2-ге, перероб. та допов. - Київ : Ліра-К, 2016. - 539 с. - Бібліогр.: с.538. - ISBN 978-966-2609-35-6 : (в опр.) : 160 грн.
УДК
ББК 36.865-64я73
Рубрики: Хліб
   Хлібні вироби

   Хлібопекарське виробництво-технологія

   Борошняні вироби

   Навчальні видання для вищої школи

Аннотация: У навчальному посібнику викладено комплексну технологію виробництва хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів. Розглянуто основні та додаткові види сировини хлібобулочного та кондитерського виробництва. Наведено характеристику способів приготування й оброблення тіста з пшеничного та житнього борошна та їхньої суміші. Розглянуто норми, методи визначення та контролю якості хліба, причини утворення дефектів. Описано технологію виготовлення й оздоблення борошняних кондитерських виробів. Представлено відомості про дієтичні вироби та вироби дитячого асортименту. Дано характеристику харчових інфекцій та отруєнь, показана необхідність дотримання умов виробництва і зберігання, термінів придатності виробів, досліджено систему стандартизації і сертифікації продукції, основні види контролю виробництва та якості готової продукції. Навчальний посібник розрахований на студентів напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія» для спеціальності 5.05170101 «Виробництво харчової продукції» та професій 7412 «Кондитер», 7412.2 «Пекар». Він буде такожкорисний працівникам кондитерської промисловості і системи ресторанного господарства, широкому колу читачів, які цікавляться виготовленням борошняних виробів.

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека
Экземпляры всего: 1
ДЕТ (1)
Свободны: ДЕТ (1)

Б 82120.
   658
   Ч-43


    Черевко, О. І.
    Обладнання підприємств сфери торгівлі [Текст] : навч. посіб. для вищ. навч. закл. / О. І. Черевко, О. В. Новікова, В. О. Потапов. - Вид. 2-ге. - Київ : [б. и.], 2016. - 648 с. - Бібліогр.: с.642. - ISBN 978-966-2174-10-6 : 297 грн., 330 грн.
УДК
Рубрики: Торговельні підприємтсва--Обладнання
   Навчальні видання для вищої школи

Аннотация: В навчальному посібнику відображено сучасний ринок торгово-технічного обладнання. Комплексно розкрита роль науково-технічного прогресу та його вплив на розвиток торговельного обладнання. Розгляну-то систему та обладнання для автоматичної ідентифікації товару, для реєстації товарно-грошового обігу, системи безпеки торговельного підприємства. Приділено увагу сучасному обладнанню для доставки, збері-гання, обробки та демонстрації товару. Наведені його склад, структура та призначення. Посібник призначений для студентів I-IV рівнев акредитації, що навчаються за спеціальностями напряму підготовки «Товарознавство і торгівельне підприємництво», аспірантів, а також широкому колу чи-тачів, які цікавляться даним питанням.

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Гмирьова

Доп.точки доступа:
Новікова, О. В.; Потапов, В. О.
Экземпляры всего: 2
ДЕТ (2)
Свободны: ДЕТ (2)

Б 100264
   664
   Н 76


    Новікова, О. В.
    Технологія виробництва хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів [Текст] : навч. посіб. / О. В. Новікова. - Вид. 2-ге, перероб. і допов. - Київ : [б. и.], 2017. - 540 с. - Бібліогр.: с.538. - ISBN 978-966-2609-35-6 : (в опр.) : 264 грн.
УДК
Рубрики: Кондитерські вироби--технології
   Кондитерське виробництво

   Борошняні кондитерські вироби

   Навчальні видання для вищої школи

Аннотация: У навчальному посібнику викладено комплексну технологію виробництва хлібобулоч- них і борошняних кондитерських виробів. Розглянуто основні та додаткові види сировини хлібобулочного та кондитерського виробництва. Наведено характеристику способів при- готування й оброблення тіста з пшеничного та житнього борошна та їхньої суміші. Роз- глянуто норми, методи визначення та контролю якості хліба, причини утворення дефек- тів. Описано технологію виготовлення й оздоблення борошняних кондитерських виробів. Представлено відомості про дієтичні вироби та вироби дитячого асортименту. Дано ха- рактеристику харчових інфекцій та отруєнь, показана необхідність дотримання умов ви- робництва і зберігання, термінів придатності виробів, досліджено систему стандартизації і сертифікації продукції, основні види контролю виробництва та якості готової продукції. Навчальний посібник розрахований на студентів напряму підготовки 6.051701 «Хар- чові технології та інженерія» для спеціальності 5.05170101 «Виробництво харчової про- дукції» та професій 7412 «Кондитер», 7412.2 «Пекар». Він буде такожкорисний працівни- кам кондитерської промисловості і системи ресторанного господарства, широкому колу читачів, які цікавляться виготовленням борошняних виробів.

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Гмирьова
Экземпляры всего: 1
ДЕТ (1)
Свободны: ДЕТ (1)

Б 81408...
   640
   М 87


    Мостова, Л. М.
    Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства [Текст] : навч. посіб. для вищ. навч. закл. / Л. М. Мостова, О. В. Новікова. - Вид. 2-ге. - Київ : Ліра-К, 2017. - 386 с. : іл. - Бібліогр.: с. 366-367. - ISBN 978-966-2609-12-7 : 187 грн.
УДК
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
   Ресторани

   Установи громадського харчування

   Навчальні видання для вищої школи

Аннотация: В навчальному посібнику викладена комплексна характеристика організації обслуговування в закладах ресторанного господарства різних типів. Наводяться вимоги до виробничих та торгових приміщень. Дається характеристика посуду, устаткуванню та білизні. В посібнику наводяться основні види меню, правила подачі холодних і гарячих закусок, страв і напоїв, зокрема лікеро-горілчаних виробів і вин, правила їх підбору і подачі. Наведений детальний опис процесів обслуговування, які використовуються в закладах ресторанного господарства при влаштуванні банкетів, прийомів, а також спеціальні форми обслуговування. Значна увага приділена особливостям обслуговування в готельно-туристичних комплексах та за місцем роботи і навчання. Посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів, він також буде корисний працівникам системи громадського харчування, широкому колу читачів, які цікавляться особливостями обслуговування в закладах ресторанного господарства.

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Гмирьова

Доп.точки доступа:
Новікова, О. В. ДЕТ
Свободных экз. нет

Б 79094(9)
   502
   З- 41


   
    Збережемо для нащадків [Текст] : матеріали IX Миколаїв. міськ. екологіч. читань. Тема року " Чиста енергія для громад", Миколаїв, 18 листоп. 2016 р. / Миколаїв. міська рада ; Упр. екології департаменту житлово-комун. господарства ; Центр. б-ка ім. М. Л. Кропивницького м. Миколаєва ; Міський центр екологічної інформації та культури бібліотеки-філіалу №2 ; ЦБС для дорослих м. Миколаєва. - Миколаїв : СПД Румянцева, 2016. - 100 с. - 35 грн., 30 грн.
    Содержание:
Ветер, А. О. Возобноваляемая энергетика / А. О. Ветер. - С .5-7.
Гамаюнова, В. В. Екологічна освіта у контексті виробництва та використання альтернативних джерел енергії в аграрній сфері / В. В. Гамаюнова, Т. М. Манушкіна. - С .7-10.
Горбов, В. М. Альтернативные топлива в судовой энергетике / В. М. Горбов. - С .10-12.
Грабак, Н. Х. Використання нетоварної частини врожаю сільськогосподарських рослин для поповнення енергетичного потенціалу грунту (на прикладі Миколаївської області) / Н. Х. Грабак. - С .12-14.
Заворотня, І. К. Вплив енергетичної галузі промисловості на стакан довкілля / І. К. Заворотня. - С .14-17.
Захарова, И. Г. Реальные пути экономии тепловой энергии в городском секторе / И. Г. Захарова. - С .17-19.
Кербунов, Ю. В. Энергосбережение как приоритетное направление городской экологической политики и роль экологического воспитания для его реализации / Ю. В. Кербунов. - С .19-21.
Космачова, А. М. мікроклімат в умовах урбанізованого міського середовища / А. М. Космачова. - С .21-24.
Крива, М. С. Дослідження термічної утилізації гумо-технічних відходів з технологією багатоконтурного циркуляційного піролізу / М. С. Крива. - С .24-27.
Кулалаєва, Н. В. Перспективи розвитку "зеленої" економіки України / Н. В. Кулалаєва. - С .27-30.
Кутузов, И. Н. Устойчивое развитие городов и чистая энергия / И. Н. Кутузов. - С .30-32.
Малюченко, І. О. SWOT-аналіз сонячної енергетики / І. О. Малюченко. - С .32-36.
Маркіна, Л. М. Аналіз процесів інвентаризації відходів ПП "Град-Сервіс" / Л. М. Маркіна. - С .36-37.
Маркіна, Л. М. Визначення ресурсозберігаючих заходів для котельного обладнання ДП "СМП "Октябрьск" / Л. М. Маркіна. - С .37-39.
Маркіна, Л. М. Збір біогазу та мінімізація викидів в атмосферне повітря з Миколаївського полігону твердих побутових відходів / Л. М. Маркіна. - С .39-41.
Маркіна, Л. М. Визначення факторів екологічної небезпеки сміттєпереробного комплексу / Л. М. Маркіна. - С .41-43.
Мац, Д. А. Паризька кліматична угода та реалізація заходів з енергозбереження і розвитку відновлювальних джерел енергії в Миколаївській області / Д. А. Мац. - С .43-48.
Михайлюк, В. О. Зелена економіка як далекосяжний шлях подальшого розвитку України / В. О. Михайлюк. - С .48-51.
Мірошніченко, С. С. Чинники стримування сталого розвитку в Україні / С. С. Мірошніченко. - С .51-54.
Мітрясова, О. П. Просвітницький факультативний курс з питань чистої енергії / О. П. Мітрясова. - С .54-57.
Новікова, О. Л. Ініціативний екологічний проект загальноміського значення "Батарейка в утиль" / О. Л. Новікова. - С .57-59.
Новікова, О. В. Молодіжний освітній проект "Сьань ЕКО-журналістом !" / О. В. Новікова. - С .59-61.
Подаєнко, М. Ю. Управління вартістю в проектах термомодернізації будівель / М. Ю. Подаєнко. - С .61-65.
Подгуренко, В. С. Оценка перспектив электрогенерирующих станций Украины / В. С. Подгуренко. - С .65-72.
Сікаленко, В. О. Енергоефективність : ключ сталого розвитку сільської громади / В. О. Сікаленко. - С .72-75.
Харитонов, Ю. М. Енергетичний аудит будівель в рамках проекту BSBEEP / Ю. М. Харитонов. - С .75-78.
Харитонов, Ю. Н. Підготовка енергоменеджерів в Миколаївській області / Ю. Н. Харитонов. - С .78-81.
Харитонов, Ю. Н. Нетрадиционные и возобновляемые источники энергии в составе системы теплоснабжения Николаева / Ю. Н. Харитонов. - С .81-84.
Чигинцев, С. С. Транспортная система как проводник альтернативной энергии / С. С. Чигинцев. - С .84-87.
Шепель, С. М. Рывень забруднення атмосферного повітря в місті Миколаїв за минулий рік та сьогодення / С. М. Шепель. - С .87-90.
Шостак, В. П. Екологія і суднова енергетика / В. П. Шостак. - С .90-94.
Шульга, О. О. Особливості екологічного виховання в сільських громадах / О. О. Шульга. - С .94-96.
Мітрясова, О. П. Просвітницький факультативний курс з питань чистої енергії / О. П. Мітрясова. - С .54-57.
УДК
Рубрики: Екологія
   Охорона природи

   Енергозберігаючі технології

   Миколаївська область

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Гмирьова

Доп.точки доступа:
Миколаїв. міська рада ; Упр. екології департаменту житлово-комун. господарства ; Центр. б-ка ім. М. Л. Кропивницького м. Миколаєва ; Міський центр екологічної інформації та культури бібліотеки-філіалу №2 ; ЦБС для дорослих м. Миколаєва
Экземпляры всего: 1
ДПК (1), ЗРФ
Свободны: ДПК (1)

Б 100264.
   664
   Н 76


    Новікова, О. В.
    Технологія виробництва хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів [Текст] : навч. посіб. / О. В. Новікова. - Вид. 2-ге, перероб. та допов. - Київ : Ліра-К, 2018. - 538 с. : іл. - Бібліогр.: с. 538. - ISBN 978-966-2609-35-6 (в опр.) : 330 грн.
УДК
Рубрики: Хлібопекарське виробництво
   Харчові виробництва

   Навчальні видання для вищої школи

Аннотация: У навчальному посібнику викладено комплексну технологію виробництва хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів. Розглянуто основні та додаткові види сировини хлібобулочного та кондитерського виробництва. Наведено характеристику способів приготування й оброблення тіста з пшеничного та житнього борошна та їхньої суміші. Розглянуто норми, методи визначення та контролю якості хліба, причини утворення дефектів. Описано технологію виготовлення й оздоблення борошняних кондитерських виробів. Представлено відомості про дієтичні вироби та вироби дитячого асортименту. Дано характеристику харчових інфекцій та отруєнь, показана необхідність дотримання умов виробництва і зберігання, термінів придатності виробів, досліджено систему стандартизації і сертифікації продукції, основні види контролю виробництва та якості готової продукції. Навчальний посібник розрахований на студентів напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія» для спеціальності 5.05170101 «Виробництво харчової продукції» та професій 7412 «Кондитер», 7412.2 «Пекар». Він буде такожкорисний працівникам кондитерської промисловості і системи ресторанного господарства, широкому колу читачів, які цікавляться виготовленням борошняних виробів.

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека
Экземпляры всего: 1
ДЕТ (1)
Свободны: ДЕТ (1)

Б 107380
   640
   М 87


    Мостова, Л. М.
    Організація обслуговування в ресторанному господарстві [Текст] : підручник / Л. М. Мостова, О. В. Новікова, І. М. Ракленко. - Харків : Світ Книг, 2019. - 657 с. - Бібліогр.: с. 644-645. - ISBN 978-966-2678-44-4 (в опр.) : 450 грн.
УДК
Рубрики: Ресторани
   Обслуговування

   Організація роботи

   Навчальні видання для вищої школи

Аннотация: У підручнику викладено комплексну характеристику організації обслуговування в закладах ресторанного господарства різних типів. Охарактеризовані вимоги до виробничих та торговельних приміщень. Висвітлено характеристики посуду, устаткування білизни. В посібнику приводяться основні види меню, правила подавання холодних і гарячих закусок, страв і напоїв. Наведений детальний опис процесів обслуговування, які використовуються в закладах ресторанного господарства при здійсненні банкетів, прийомів, а також спеціальних форм обслуговування і обслуговування в закладах ресторанного господарства різних типів. Значна увага приділена особливостям обслуговування в готельно-туристичних комплексах та за місцем роботи та навчання. Розкрито особливості організації дозвілля в ЗРГ. Підручник призначений для студентів вищих учбчових закладів, коледжів, учнів професійних навчальних закладів, також він буде корисний працівникам системи ресторанного господарства, широкому колу читачів, які цікавляться особливостями обслуговування в закладах ресторанного господарства.

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека

Доп.точки доступа:
Новікова, О. В.; Ракленко, І. М.
Экземпляры всего: 1
ОК (1)
Свободны: ОК (1)

Б 107390
   641
   Н 76


    Новікова, О. В.
    Технологія приготування їжі. Українська кухня [Текст] : навч. посіб / О. В. Новікова, Л. Д. Льовшина, В. М. Михайлов. - 2-ге вид., випр. та допов. - Харків : Світ книги, 2019. - 679 с. - Бібліогр.: с. 673. - ISBN 978-966-2678-01-7 (в опр.) : 480 грн.
УДК
Рубрики: Кухня українська
   Кухня

   Страви

   Навчальні видання для вищої школи

Аннотация: У навчальному посібнику представлений комплекс теоретичних основ технології приготування їжі. Розглянуті основні способи й прийоми первинної обробки сировини й приготування напівфабрикатів. Основна частина посібника присвячена технології приготування страв та кулінарних виробів відповідно до...

Держатели документа:
Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека

Доп.точки доступа:
Льовшина, Л. Д.; Михайлов, В. М.
Экземпляры всего: 1
ОК (1)
Свободны: ОК (1)